Minister Harabin otvoril kanceláriu Centra právnej pomoci

13.12.2007 Prešov

Prešov 13. decembra (TASR) - Kanceláriu Centra právnej pomoci pre sociálne odkázané osoby otvorili dnes v Prešove. Ide o piate pracovisko tohto druhu na Slovensku. Jeho sfunkčnenie je výsledkom úzkej spolupráce Ministerstva ...
Šéf rezortu spravodlivosti Štefan Harabin ocenil prístup samosprávy, ktorá ponúkla nižšie nájomné za priestory pre kanceláriu v zadnom trakte mestského hotela Senátor v historickom centre. Harabin prisľúbil, že podobné kancelárie otvorí ministerstvo v spolupráci so samosprávou ešte v iných mestách Prešovského kraja. Najaktuálnejšie sa to črtá v Humennom a v Snine. Práve ústretovosť samospráv pri stanovovaní nižšieho nájomného môže pomôcť otvárať viac takýchto kancelárií.
Poskytovanie právnej pomoci v takýchto kanceláriách sa na Slovensku uskutočňovalo doteraz v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici a v Žiline. Prešovská kancelária naplno začne fungovať od začiatku roka 2008, konzultačné hodiny v nej pre verejnosť budú v pondelok a v stredu od 8. do 16.30 h. \"Vďaka tomuto spoločnému pozitívnemu postupu občania mesta Prešov a Prešovského kraja už nebudú musieť chodiť do Košíc, \" poznamenal Harabin. Práve z košickej kancelárie prešli na novootvorené pracovisko dvaja pracovníci, vedúcim je Jaroslav Macko.
Primátor Prešova Pavel Hagyari vyzdvihol, že kancelária na poskytovanie právnej pomoci dáva osobám v materiálnej núdzi nádej na spravodlivosť.
 

Vyberte región

mark